Ikkinchi til sifatida nemis tilini o‘qitishda qo‘llaniladigan leksik mashqlar turlari va ularning ta’siri (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada ikkinchi til sifatida nemis tilini o‘rganishda qo‘llaniladigan leksik mashq turlari va ularning ta’siri tahlil qilinadi. Leksik mashqlar o‘quvchilarning so‘z boyligini oshirish, so‘zlarni kontekstda tushunish va to‘g‘ri ishlatishga xizmat qiladi. Maqolada bu mashqlarning sinf sharoitida qo‘llanishi, samaradorligi va ularni tanlashdagi didaktik mezonlar yoritilgan.