"QISASI RABG‘UZIY" ASARINING BADIIY - ESTETIK TALQINI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Nosiruddin Rabg‘uziy tomonidan yozilgan "Qisasi Rabg'uziy" asari nafaqat diniy-ma’rifiy mazmuni, balki badiiy uslubi, kompozitsion qurilishi va xalq og‘zaki ijodi uyg‘unligi bilan ham ajralib turadi. Asarda hikoyat, rivoyat, latifa, savol-javob, hikmat va hadis kabi turli adabiy janrlar birgalikda qo‘llanilgan.  Masalan, hikoyat shaklida bayon etilgan voqealar orqali payg‘ambarlar hayotidagi muhim lavhalar tasvirlanadi, rivoyatlar esa tarixiy voqealarning badiiy talqinini beradi.