BOKS MUSOBAQASI OLDI TAYYORLOV BOSQICHLARINING TUZILISHI VA TAHLILI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada boks bo‘yicha musobaqalarga tayyorlov bosqichlarining ilmiy asoslari, ularning tuzilishi va sportchining tayyorgarlik darajasiga ta’siri tahlil qilinadi. Umumiy va maxsus jismoniy tayyorgarlik, texnik-taktik va psixologik tayyorgarlik bosqichlari yoritilgan. Tayyorlovning mikrotsikllar asosidagi rejalashtirilishi va yuklamalarni tartibga solishning ilmiy asoslangan yondashuvlari asosida samarali natijalarga erishish imkoniyati ko‘rsatib o‘tiladi.