Sun’iy Neyron Tarmoq asosida dukkakli ekinlarni tasniflash (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Sun’iy Neyron Tarmoq (ANN) yordamida dron orqali olingan spektoral va tekstura ma'lumotlari asosida uch turdagi loviyalis o’simliklarni (oq yonbosh, qizil yonbosh, ildiz loviya) tasniflash tadqiq qilindi. Uch qatlamli ANN arxitekturasi ReLU va Softmax aktivatsiya funksiyalari bilan toʻrtta yoshi rejimi asosida o‘qitilib, Adam optimallashtiruvchisi va kategoriyali kross-entropiya yo‘qotish funksiyasi ishlatildi. Trening va validatsiya noaniqlik va aniqlik grafigi (1–2-rasmlar) ko‘rsatilgan.