O‘qitishning zamonaviy shakllari va metodlarini, kompyuter va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini ta’lim jarayoniga joriy etishning ahamiyati. (aniq fanlar misolida) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ma’lumki, O’zbekiston Respublikasi “Harakatlar strategiyasi”da ta’lim sifatiniyaxshilash va pedagoglar salohiyatini takomillashtirish muhim ahamiyat kasb etadi.Aqlni uyg’otuvchi ma'naviy olam rivojida har bir pedagog turli qiyinchiliklar vamuammolarga duch kelishi tabiiy hol. O’z ustida muntazam ishlaydigan va yetuk bilimga ega kadrlargina zamon talabiga mos holda faoliyat olib borish layoqadiga egadirlar.  Bunday kadrlarni kamolga yetishida jamiyatdagi ta’lim tizimi va unda chiqarilayotgan qonun va qarorlarning ahamiyati juda kata. Jamiyat rivojlanishining har bir bosqichida ta’lim mazmuni muayyan maqsad va vazifalarga ega bo‘lib kelgan.