QADIMGI FRANSUZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ERGASH GAPLARDAGI SINTAKTIK O‘ZGARISHLAR (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada qadimgi fransuz va o‘zbek tillarida ergash gaplardagi sintaksis o‘zgarishlarini tahlil qilinadi. Qadimgi fransuz tilidagi ergash gaplarning murakkab tuzilmalari va bog‘lovchi so‘zlar yordamida ifodalanishi, o‘zgarib boruvchi til tizimlaridagi o‘zgarishlarni ko‘rsatiladi. Shu bilan birga, qadimgi o‘zbek tilidagi soddaroq va aniq sintaksis strukturalari hamda bog‘lovchi so‘zlar orqali qurilgan ergash gaplarning rivojlanishi tahlil qilinadi. Maqolada fransuz va o‘zbek tillarining sintaksisidagi o‘zgarishlar taqqoslanadi va har ikkala tilning evolyutsion jarayonlari yoritiladi. Ushbu tadqiqot, tilning tarixiy rivojlanishi va sintaksisdagi o‘zgarishlarni o‘rganish uchun muhim nazariy asoslarni taqdim etadi.