"O'zbekistonda ekologik turizmni rivojlantirishda xalqaro modellarni qo'llash yo'llari" (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda O‘zbekistonda ekologikt urizmni rivojlantirish masalalari hamda bu jarayonda xalqaro modellarni qo‘llash yo‘llari tahlil qilinadi. Dunyodagi ilg‘or tajribalar asosida ekologik turizmni barqaror rivojlantirish, atrof-muhitni muhofaza qilish vamahalliy aholining farovonligini oshirish kabi maqsadlarga erishish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitiga mos keladigan ekoturizm strategiyalari ishlab chiqishga doir taklifla rberiladi.