XX ASR BOSHLARIDA XIVA XONLIGIDAGI MIGRATSIYA VA URBANIZATSIYA JARAYONLARINING AHOLI MILLIY TARKIBIGA TA’SIRI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqolada XX asr boshlarida Xiva xonligida yuz bergan migratsiya va urbanizatsiya jarayonlarining aholi milliy tarkibiga ko‘rsatgan ta’siri tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Rossiya imperiyasining siyosiy va iqtisodiy bosimi ostida xonlikda yuz bergan ijtimoiy harakatlar, aholi ko‘chishi va shaharlarga oqib kelishi jarayonlari demografik tarkibda qanday o‘zgarishlarga olib kelgani arxiv hujjatlari asosida ko‘rsatib beriladi.