Mashinasozlik sanoatining avftomobil ishlab chiqarish yo‘nalishining inson hayotida tutgan o‘rni (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezisda mashinasozlik sanoatining muhim tarmoqlaridan biri bo‘lgan avtomobil ishlab chiqarish yo‘nalishining inson hayotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy avtomobillar insonlarning kundalik hayotini yengillashtiribgina qolmay, transport infratuzilmasining ajralmas qismi, iqtisodiy va texnologik taraqqiyot mezoniga aylangan. Shuningdek, avtomobil sanoati bandlik darajasini oshiradi, yangi texnologiyalarning ishlab chiqilishiga turtki bo‘ladi hamda ekologik xavfsizlik va energiya samaradorligini ta’minlashda ham dolzarb rol o‘ynaydi. Tadqiqotda ushbu yo‘nalishning rivojlanish istiqbollari, global tajriba hamda O‘zbekistondagi holat yoritiladi.