MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA RIVOJLANTIRUVCHI MARKAZLAR FAOLIYATINI SHAKLLANTIRISH (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida rivojlantiruvchi markazlar faoliyatini shakllantirish masalalari yoritilgan. Rivojlantiruvchi markazlarning taʼlim-tarbiyaviy jarayondagi o‘rni, bolalarning mustaqil fikrlashi va ijodkorligini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ularni tashkil etish tamoyillari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar va texnologik imkoniyatlar haqida fikr yuritilgan. Maqolada ota-onalar bilan hamkorlik va markazlar samaradorligini oshirish yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan. Natijada, rivojlantiruvchi markazlar bolalar taʼlim-tarbiyasini sifat jihatdan yangi bosqichga olib chiqishda muhim vosita ekani asoslab berilgan.