TRANSPORT VOSITALARI SANOATINI TEXNIK TRANSFORMATSIYALASHDA VENCHUR IQTISODIYOTI MASALALARI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Dunyo miqyosida 1200 dan ortiq korxonalar venchur ishlab chiqarishiga ixtisoslashgan bo‘lib, ularning 45,26 foizi transport vositalari sanoati uchun start-up loyihalarni qo‘llamoqda. Kaliforniyada joylashgan Silikon vodiysi tadqiqotchilariga ko‘ra transport vositalari sanoatida qo‘llangan venchurlar ushbu sanoatda iqtisodiy samaradorlikni tez o‘sishiga olib keluvchi  asosiy omil hissoblanadi. Ushbu maqolada transport vositalari sanoatini transformatsiyalashda venchur iqtisodiyoti masalalari yoritib o‘tilgan.