NOGIRONLARNING PSIXOLOGIK ADAPTATSIYASI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqola nogironlikni boshdan kechirayotgan shaxslarning psixologik adaptatsiyasi jarayonini o‘rganishga bag‘ishlanadi. Maqolada nogironlikning turli shakllari, uning shaxsning ruhiy holatiga, o‘ziga bo‘lgan munosabatiga va jamiyat bilan integratsiyasiga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida so‘z boradi. Psixologik yordam, oilaviy qo‘llab-quvvatlash, jamiyatdagi integratsiya masalalari va nogironlarning hayot sifatini yaxshilashga qaratilgan tadbirlar haqida fikr yuritiladi. Maqola, nogironlarning psixologik holatini o‘rganish va ularga samarali yordam ko‘rsatish masalalariga ilmiy yondoshuvni taqdim etadi.