O‘ZBEK DAVLATCHILIGI TARIXSHUNOSLIGIDA QO‘QON XONLIGI TARIXI VA MA’NAVIY MEROSI MASALALARINING O‘RNI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada oʻzbek davlatchiligi tarixida Qo‘qon xonligi davridagi madaniy merosni ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Nazariy asoslari sifatida tarixshunoslik, madaniyatshunoslik, sivilizatsiyalar to‘qnashuvi nazariyasi, strukturalizm, tarixiy-rekonstruktiv yondashuv va ijtimoiy konstruktivizmga asoslanishiga e’tibor qaratilgan.