ALISHER NAVOIY SHE'RIYATI VA IJODIDA TIL VA ADABIYOTNING UYG'UNLIGI (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Navoiyning she'rlarida tilning badiiy ifoda vositalari,adabiyotning estetik tamoyillari va ularning o'zaro uyg'unligi tahlil qilinadi. Navoiyning"Xamsa" asari, g'azallari, qasidalari va boshqa she'riy namunalari orqali uning tilga bo'lganmunosabati, milliy adabiyotni rivojlantirishdagi roli va o'z davri adabiyotiga qo'shgan hissasi ko'rib chiqiladi.