Irsiy kasalliklar va gen kasalliklarini oʻrganish va zamonaviy tibbiyot yordamida oldini olish (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Irsiy kasalliklar va genetik kasalliklar inson salomatligiga ta'sir etuvchi muhim omillardir. Ushbu tezisda irsiy kasalliklarning paydo bo'lishi, ularning genetik asoslari va zamonaviy tibbiyotda bu kasalliklarni oldini olish yo'llari haqida so'z yuritiladi. Genetika sohasidagi yutuqlar, jumladan, gen terapiyasi va CRISPR texnologiyalari yordamida irsiy kasalliklarni davolash va oldini olish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, irsiy masalalarni hal qilishda genetika maslahatlari, skrining dasturlari va profilaktika choralari haqida ma'lumot beriladi