(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
O‘smirlar davri inson hayotidagi muhim bosqichlardan biri bo‘lib, aynan shu davrda shaxsiyat shakllanadi va ijtimoiy-mafkuraviy qarashlar rivojlanadi. Mafkuraviy immunitet, ya’ni shaxsning tashqi mafkuralar va ideologiyalarga qarshi turish qobiliyati, o‘smirlik davrida shakllanadi va uning shaxsiyatining mustahkamligi uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqotda o‘smirlarda mafkuraviy immunitetni shakllantirishning asosiy tamoyillari, metodlari va usullari tahlil qilinadi. Mafkuraviy immunitetni rivojlantirish, o‘smirlarni sog’lom va tanqidiy fikrlashga o‘rgatish, ijtimoiy va axloqiy qadriyatlarni mustahkamlashda muhim rol o‘ynaydi. O‘smirlarning shaxsiy rivojlanishi va jamiyatga moslashish jarayonida mafkuraviy immunitetning o‘rni katta bo‘lib, bu, o‘z navbatida, ularning kelajakdagi shaxsiy va ijtimoiy faoliyatlariga ta’sir qiladi.