(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
So’zning morfemik tarkibi tilshunoslikning muhim sohalaridan biri bo’lib, u tilni tashkil etuvchi eng kichik ma’no birligi bo’lgan morfemalarning tahlili bilan bog’liqdir. Morfemika so’zning tuzilishini, uning qismlarini va ularning qanday ishlashini o’rganadi. Boshlang’ich sinflarda so’zning morfemik tarkibini o’rgatish, o’quvchilarning nutq va fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega.