(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Odam immunitet tanqisligi virusi bilan kasallangan bemorlarda diareya dolzarb muammolardan biri. OIV infeksiyasining o’sib borishi bilan bakterial infeksiyalar ko‘p uchraydi. Ichakdagi eng ko’p bakterial patogenlar Escherichia.coli, Shigella, Campylobacter va Salmonella turlari keng tarqalgan va Campylobacter infektsiyalari OIV bilan zararlangan bemorlarda OIV bilan zararlanmagan bemorlarga qaraganda 40 baravar ko‘p uchraydi.