(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu tezisda olma yetishtirishda tomchilab sug‘orish texnologiyasining samaradorligi o‘rganilgan. Maqola tomchilab sug‘orishning suvni tejash, tuproq unumdorligini saqlash va mahsulot sifatini oshirishdagi o‘rni haqida ilmiy tahlil va amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Tomchilab sug‘orish texnologiyasining samaradorligi, iqtisodiy va ekologik afzalliklari, shuningdek, uning qishloq xo‘jaligida qo‘llanilishidagi muammolar va istiqbollari yoritilgan. Tadqiqot natijalari, tomchilab sug‘orish usulining olma bog‘larida suvni tejashda, mahsulotni sifatini oshirishda va resurslardan samarali foydalanishda katta imkoniyatlarga ega ekanligini ko‘rsatadi. Ushbu usul, ayniqsa suv resurslari cheklangan mintaqalarda samarali hisoblanadi.