(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak maxsus pedagoglarning inklyuziv ta’lim jarayonidagi professional kompetensiyasini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim sharoitida pedagoglarning kasbiy tayyorgarligi, pedagogik, psixologik hamda metodik bilim va ko‘nikmalarni shakllantirish muhim omil hisoblanadi. Maqolada maxsus pedagoglarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiluvchi zamonaviy pedagogik yondashuvlar, innovatsion texnologiyalar hamda samarali metodlar yoritilgan. Shuningdek, inklyuziv ta’lim muhitida turli ehtiyojga ega bo‘lgan o‘quvchilar bilan ishlashda pedagogning kasbiy malakasi va kommunikativ qobiliyatini rivojlantirishning ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari bo‘lajak maxsus pedagoglarning professional kompetensiyasini rivojlantirish orqali inklyuziv ta’lim sifatini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.