(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Xozirgi kunda O’zbekiston Respublikasi bo’ylab davlat maktabgacha ta’lim tizimi muassasalarida bolalar yaxshi va sifatli ta’lim olishi, yaxshi va sifatli taomlanishiga doir keng ko’lamli ishlar olib borilmoqda va buning samarali natijasi sifatida biz bolalar orasida gelmint kasalliklari bilan uchrash xolatlari kam qayd etilyotganini ko’rishimiz mumkin. Gelmintlar inson organizmida turli xil og’ir kasalliklarni keltirib chiqaradi va ayniqsa bolalarda xotira pasayishi kabi xolatlar ko’p uchraydi. Odamlarda gijjalarning 150 dan ortiq turi uchraydi va barcha turlari inson xazm qilish sistemasida qator kasalliklarni keltirib chiqarishi qayd etilgan.