(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Bugungi o‘zbek nasrida ijtimoiy-falsafiy mavzularga, undan ham ko‘proq ma’naviy-ruhiy muammolarga qiziqish ortib bormoqda (Murod Muhammad Do‘st, Tog‘ay Murod, Xayriddin Sulton, Nazar Eshonqul, Erkin A’zam, Ulug‘bek Hamdam, Isajon Sulton romanlari bunga misol). XXI asr o‘zbek romani va oldingi davr romanlari o‘rtasidagi bunday tipologik farq, davr ruhini ochuvchi, uning tomir urishini aniqlovchi mazkur dominant belgi D. V.Zatonskiy tomonidan taklif etilgan “markazga intiluvchan roman” g‘oyasida yaqqol ifodalab berilgan