(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur maqolada masofaviy ta’lim texnologiyalari orqali o‘quvchilarda kommunikativlik ko‘nikmalarini shakllantirish usullari tahlil qilingan. An’anaviy ta’limdan farqli o‘laroq, masofaviy ta’lim o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi masofani raqamli vositalar orqali bartaraf etadi. Bu esa o‘quvchilarda o‘z fikrlarini samarali ifodalash, hamkorlikda ishlash va jamoa bilan muloqot qilish kabi kommunikativlik ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada interaktiv guruh ishlari, videokonferensiyalar, onlayn munozara va forumlar, ta’limiy o‘yinlar va simulyatsiyalar kabi usullar orqali o‘quvchilarda kommunikativlik ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari yoritilgan. Ushbu maqola masofaviy ta’lim muhitida o‘quvchilarning muloqot qilish qobiliyatlarini rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarni qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar beradi.