(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada tuban oʻsimliklarda nasillarning gallanishi va uning biologik ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Gallanish – oʻsimliklarda muayyan xilma-xillik va moslashuvchanlikni ta’minlovchi jarayon boʻlib, bu jarayon o’simliklarning ekologik sharoitlarga moslashishi, xilma-xil nasllar yaratishi va muhit bilan o’zaro ta’sirini kuchaytiradi. Ushbu maqola davomida gallanish jarayonining mexanizmlari, turlari va uning biologik ahamiyati tahlil qilinadi.