(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu ilmiy tezisda soliq tekshiruvlarining korxona moliyaviy hisobotlariga ta’siri va soliq xavflarini boshqarish usullari tahlil qilinadi. Bozor iqtisodiyoti sharoitida soliq tekshiruvlari korxonalarning moliyaviy hisobotlaridagi ma’lumotlarning haqqoniyligini ta’minlashga yordam beradi. Tezisda soliq tekshiruvlari jarayonida aniqlanadigan asosiy soliq risklari, ularning moliyaviy hisobotlarga ta’siri va xatolarni minimallashtirish yo‘llari bayon etilgan. Shuningdek, moliyaviy hisobotlarda soliq risklarini kamaytirish uchun ichki audit tizimlari, soliq rejalashtirish va xalqaro standartlarga muvofiqlik kabi boshqaruv usullarining ahamiyati ko‘rsatilgan. Ushbu tezis soliq tekshiruvlari natijasida korxonalarda yuzaga keladigan moliyaviy xatarlarni kamaytirishga qaratilgan samarali yondashuvlarni tavsiya qiladi.