(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur maqolada tijorat banklarida raqamli depozit xizmatlari va ularning xisobi haqida fikr yuritiladi. Raqamli depozit xizmatlari bank mijozlariga an’anaviy filiallarga bormasdan, internet va mobil ilovalar orqali depozit operatsiyalarini amalga oshirish imkoniyatini beradi. Maqolada raqamli depozit xizmatlarining afzalliklari, operatsion xarajatlarni qisqartirish, kengroq auditoriyaga kirish imkoniyatlari hamda ularning hisob-kitobi avtomatlashtirilgan tizimlar orqali amalga oshirilishi ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, raqamli xavfsizlik va ichki audit tizimlarining bank faoliyatidagi muhimligi haqida ham fikrlar bayon etilgan. Maqola tijorat banklari uchun raqamli xizmatlarning samaradorligi va xavfsizlik masalalarini yanada takomillashtirish yo’llarini o‘rganadi.