(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur tadqiqotda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining darsdan tashqari mashg‘ulotlarda og‘zaki nutqini rivojlantirishning psixologik-pedagogik xususiyatlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarni og‘zaki nutq orqali o‘z fikrlarini ifodalash, ijodiy tafakkurini rivojlantirish va kommunikativ ko‘nikmalarini mustahkamlash maqsadida o‘tkaziladigan darsdan tashqari mashg‘ulotlarning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda mashg‘ulotlarning turli metodik uslublari, ularning psixologik ta’siri va o‘quvchilarning nutqiy rivojlanishiga qo‘shgan hissasi o‘rganiladi. Shuningdek, bolalarning kommunikativ faoliyatini oshirishda o‘yin elementlari, muhokama guruhlari, roldan chiqish va boshqa interaktiv usullarning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot psixologik-pedagogik xususiyatlarni hisobga olgan holda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining og‘zaki nutqini rivojlantirishning eng yaxshi amaliyotlarini aniqlashga yordam beradi va pedagogik amaliyotda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan tavsiyalarni beradi.