(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Mazkur maqolada “Quloq qilish” siyosati va “Quloqlar Surguni” muammosining yoritilishi, Kollektivlashtirishda norozilik bildirganlar, mol-mulkini kolxozga topshirilishni istamagan xo’jalik boshliqlari “aksilinqilobiy faol quloqlar” sifatida ta’qibga olinganligi, tashkil etilgan jamoa xo’jaliklarini yakka dehqon xo’jaliklaridan ustun qilib ko’rsatish, Yoppasiga jamoalashtirish bu boy va o`rtahol dehqonlarga tegishli ishlab chiqarish vositalari, mollar, uy-joy, qishloq xo`jalik mahsulotlari va urug` zaxiralarini tortib olish haqida ma’lumotlar berilgan.