(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada banklarda daromad va xarajatlarni samarali boshqarish strategiyalari tahlil qilinadi. Banklarning moliyaviy barqarorligi va rentabelligini ta’minlash uchun daromad va xarajatlar balansini to‘g‘ri boshqarish muhimdir. Maqolada bank daromadlari va xarajatlarining asosiy turlari, ularni boshqarishda duch kelinadigan muammolar va ularni yechish bo‘yicha takliflar ko‘rib chiqiladi. Kredit portfelini diversifikatsiya qilish, amaliy xarajatlarni kamaytirish uchun texnologik yangilanishlarni joriy qilish, likvidlikni boshqarish, innovatsion xizmatlar va riskni boshqarish tizimlarini takomillashtirish bank faoliyatini samarali boshqarishning asosiy yo‘nalishlari sifatida keltirilgan. Maqola banklarning moliyaviy samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi strategik yondashuvlarni ochib beradi.