(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Замонавий тележурналистикада рекреативлик хусусиятининг оммалашиши, кўрсатувларда интерактив унсурларнинг ривожланиши сўнгги йилларда хорижий тиллардаги теледастурларнинг шакли ва мазмунида ҳам ўз ифодасини топмоқда. Миллий телевидениеда ҳам ихтисослашган телеканаллардаги телеасарлар аудитория эҳтиёжидан келиб чиққан ҳолда интерактилик ва аҳборот, таълим йўналишларини интеграциялашуви орқали тайёрланиб эфирга узатилмоқда. Ушбу мақолада “рекреатив” тушунчаси, аудиовизуал журналистикада мазкур йўналишнинг долзарблиги ва чет тиллари тарғиботига бағишланган кўрсатувлардаги самарадорлиги “Foreign languages” телеканали мисолида таҳлил қилинади.