(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Ushbu maqolada kulolchilikning paydo boʻlishi va ishlab chiqarish jarayonlari, shuningdek, to‘plangan materiallar asosida kulolchilik terminlarining leksik-semantik guruhga bo‘linishi. Xalq hunarmandchiligining muhim tarmog‘i bo‘lgan kulolchilik atamalarining semantik xususiyatlarini o‘rganish bilan bir qatorda ularning lugʻaviy ma’nolarini oʻrganish bugungi kunda juda dolzarb hisoblanadi.