(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2024)
Maqolada insultdan keying reabilitatsiya jarayoni,o`tkazish muddatlari,turlari bo`yicha adabiyotlar taxlili keltirilgan. Reabilitatsiya – bu insult o`tkazgan bemorlarda yo`qolgan yoki kamaygan funksiyalarni tiklashga qaratilgan jarayondir. Reabilitatsiyani erta boshlash bemorning o’ziga xizmat qilishining zaruriy darajasiga erishish,insultdan keying davrda uning ijtimoiy , psixologik, jismoniy adaptatsiyasi va nihoyat mehnat qobiliyatini tiklash ,hamda jamiyatda insultdan keyingi nogironlikni kamayishiga va bemorlar hayot sifatini yaxshilashga olib keladi.