(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada kichik korxonalarda xodimlarni boshqarish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar, ularning kelib chiqish sabablari, boshqaruv tizimining o‘ziga xos jihatlari hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha samarali yondashuvlar yoritiladi. Tadqiqotda kichik biznesning iqtisodiy modelidagi inson resurslari boshqaruviga xos cheklovlar, malakali kadr yetishmovchiligi, motivatsiya tizimi samaradorligi, mehnat unumdorligi, korxona ichki kommunikatsiyalari, rahbarlik madaniyati va tashkiliy muhit kabi masalalar keng tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv texnologiyalari, HR strategiyalari, xodimlarni o‘qitish va baholash tizimlari, innovatsion mehnat muhitining kichik korxona barqarorligiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Maqola kichik korxonalarda inson resurslari boshqaruvini takomillashtirish, kadrlar salohiyatidan samarali foydalanish va korxona raqobatbardoshligini ta’minlash bo‘yicha kompleks taklif va tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.