(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijodiy tafakkurni rivojlantirishning nazariy asoslari va amaliy metodlarini taklif etish, bu jarayonda o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar berish nazarda tutiladi.Maqola metodologiyasi nazariy tahlil, pedagogik kuzatish, taqqoslash va sintez usullari hisoblanadi.Tadqiqot natijasida boshlang‘ich sinflarda ijodiy tafakkurni rivojlantirish uchun quyidagi metodlarning samaradorligi asoslangan: muammoli ta’lim, “aqliy hujum” (brainstorming), TRIZ pedagogikasi, loyihaviy faoliyat, fan va san’at integratsiyasi. Ushbu metodlar bolalarning kreativ salohiyatini ochishga, ularni mustaqil va innovatsion fikrlashga tayyorlashga xizmat qiladi.