(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada reabilitatsiyaning asosiy turlari — tibbiy, psixologik, ijtimoiy, pedagogik va kasbiy reabilitatsiya chuqur yoritilib, ularning zamonaviy sog‘liqni saqlash, ijtimoiy himoya hamda huquqiy-amaliyot tizimidagi protsessual ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada reabilitatsiya jarayonining nazariy asoslari, uning ko‘p tarmoqli (multidisiplinar) tuzilishi, dalillarga asoslangan yondashuv tamoyillari, yordamning uzluksizligi va standartlashtirish masalalari ilmiy asosda bayon etilgan. Reabilitatsiyaning huquqiy-protsessual roli, baholash tizimlari, personalizatsiyalashgan reabilitatsiya rejalari va xalqaro ilg‘or tajribalar keng yoritilgan.