(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida transport-logistika xizmatlari samaradorligini oshirishning optimal yo‘nalishlari o‘rganilgan. Tadqiqotda transport-logistika tizimining hozirgi holati tahlil qilinib, uning samarali faoliyatiga to‘sqinlik qilayotgan asosiy muammolar aniqlangan va mintaqaning iqtisodiy salohiyatini mustahkamlashga qaratilgan amaliy yechimlar taklif etilgan. Maqolada zamonaviy logistika texnologiyalari, raqamlashtirish va infratuzilmani rivojlantirish transport-logistika tarmog‘ini optimallashtirishning asosiy omillari sifatida alohida ta’kidlangan. Shuningdek, innovatsion boshqaruv modellarini va investitsiya mexanizmlarini joriy etish iqtisodiy samaradorlikni oshirish hamda barqaror mintaqaviy rivojlanishni ta’minlashning muhim omili sifatida qaralgan.