(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Maqolada korxonalarda moliyaviy hisobotning xalqaro standartlariga (IFRS) o‘tish jarayonining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. IFRS standartlarini joriy etish jarayonidagi muammolar, jumladan axborot tizimlarining moslashmaganligi, kadrlar salohiyatining yetarli emasligi va tashkiliy boshqaruvdagi kamchiliklar tahlil qilingan. Shu bilan birga, muvaffaqiyatli amalga oshirish uchun kompleks chora-tadbirlar, bosqichma-bosqich strategiya va samaradorlik ko‘rsatkichlari asoslangan. Tadqiqot natijalari IFRS ga o‘tish korxonalarning raqobatbardoshligi va investitsion jozibadorligini oshirishini ko‘rsatadi.