(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy bosma sanoatining ilg‘or texnologiyalaridan biri — UV bosish texnologiyasi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Texnologiyaning asosiy mohiyati, ishlash prinsipi, bosqichlari va afzalliklari yoritilgan. UV bosish jarayonida siyoh substratga purkaladi va ultrabinafsha nurlar yordamida tezda polimerlashadi. Bu usul bosmani tez quritish, aniq va bardoshli natija olishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada, shuningdek, texnologiyaning qo‘llanilish sohasi, ekologik ustunliklari va mavjud kamchiliklari muhokama qilingan. Tadqiqot natijalari UV bosishning turli sanoat tarmoqlarida keng tatbiq etilayotganini ko‘rsatadi.