(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda o‘zbek va qoraqalpoq tillaridagi ayrim murojaat birliklarining gender (jins) xususiyatlari lingvokulturologik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Murojaat shakllarining tanlanishi ijtimoiy-madaniy omillar, jinsiy tafovutlar va nutq etiketining o‘ziga xos jihatlari bilan izohlanadi. Tadqiqot jarayonida ikki tildagi farqli va o‘xshash jihatlar aniqlanib, milliy mentalitet va ijtimoiy qadriyatlar ta’siri ochib beriladi.