(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqola ingliz tilini o‘zbek xalq milliy ertaklari asosida qayta hikoyalash (retelling) usuli orqali o‘rgatishning ilmiy asoslarini va amaliy jihatlarini o‘rganadi. O‘zbekistonning boy folklor an’analaridan foydalangan holda, ushbu yondashuv o‘quvchilarning lingvistik bilimlarini mustahkamlash bilan birga ularning madaniy o‘zlikni anglashlarini ham rivojlantiradi. Maqola konstruktivist ta’lim nazariyasi va sotsiokultural lingvistika tamoyillariga asoslanib, qayta hikoyalashning til o‘rganishdagi samaradorligini tahlil qiladi. O‘zbek xalq ertaklari, masalan, “Aldar Kose” yoki “Nasriddin Afandi” hikoyalari orqali ingliz tilidagi lug‘at, grammatika va diskurs tuzilmalarini o‘zlashtirish jarayoni ko‘rib chiqiladi. Empirik tadqiqotlar va pedagogik amaliyotlar asosida, ushbu usulning o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish va madaniy o‘ziga xoslikni saqlashdagi afzalliklari muhokama qilinadi. Shu bilan birga, usulni joriy etishdagi muammolar, masalan, resurslar yetishmasligi va o‘qituvchilar malakasini oshirish zarurati ham yoritiladi. Maqola xalq ertaklarini zamonaviy til ta’limiga integratsiya qilish orqali global til kompetensiyasini mustahkamlash va mahalliy madaniyatni saqlash imkoniyatlarini ta’kidlaydi