(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda issiqxona gazlari chiqindilari va sanoat zonalarining iqtisodiyotdagi ahamiyatli o’rni, “yashil” iqtisodiyotga o‘tishda Eco-Industrial Park (EIP) mexanizmining ahamiyati tahlil qilinadi. Eco-industrial park konsepsiyasiga tegishli atrof-muhit, ijtimoiy, iqtisodiy va boshqaruv tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot O‘zbekistonning hozirgi sanoat infratuzilmasi, ekologik muammolari va xalqaro EIP mezonlari bilan solishtiriladi.