(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur maqola umumta‘lim maktablari o‘quvchilarida “Yashil makon” umummilliy loyihasi mazmunini virtual ekskursiyalar, mobil ilovalar va interaktiv ta’lim resurslari orqali ekologik ma’lumotlarni yoshlar ongiga singdirishda masalasiga bag‘ishlangan. Maqolada ekologik ta’limning ahamiyati, o‘quvchilarda ekologik savodxonlikni oshirish va atrof-muhitni saqlashga bo‘lgan mas’uliyatni shakllantirish usullari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning ekologik mas’uliyatini oshirishda “Yashil makon” umummilliy loyihasining o‘rnini aniqlash va yosh avlodni barqaror rivojlanishning muhim omili sifatida tayyorlashga qaratilgan tavsiyalarni taqdim etilgan.