(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezisda stressning organizmga, xususan markaziy va periferik asab tizimiga bo‘lgan ta’siri, stressga qarshi fiziologik javob mexanizmlari va ularning gormonlar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Stressning qisqa va uzoq muddatli ta’siri, gipotalamo-gipofizar-adrenal tizimning faollashuvi, hamda stress natijasida yuzaga keluvchi fiziologik holatlar yoritilgan. Tezis zamonaviy ilmiy manbalar asosida tayyorlangan bo‘lib, hozirgi kunda bu yo‘nalishda olib borilayotgan tadqiqotlarga asoslanadi.