(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish korxonalarida xizmat sifati va samaradorligini oshirishning O‘zbekiston iqtisodiyotiga ko‘rsatayotgan bevosita va bilvosita ta’sirlari tahlil qilingan. Xizmatlar sohasi yalpi ichki mahsulotdagi ulushi, bandlik darajasi va investitsion muhitga ta’siri raqamli ma’lumotlar asosida yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv yondashuvlari, innovatsion texnologiyalar va mijozga yo‘naltirilgan strategiyalar asosida xizmatlar sektorining iqtisodiy o‘sishdagi roli ochib berilgan. Tahlil natijalariga ko‘ra, xizmatlar sifatini oshirish iqtisodiy barqarorlik, soliq tushumlarining ortishi hamda bandlikning kengayishiga olib kelishi isbotlangan.