(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarining tadqiqotchilik qobilyatlarini rivojlantirishning pedagogik psixologik xususiyatlari hamda talabalarining tadqiqotchilik qobilyatlarini rivojlantirishning pedagogik-psixologik xususiyatlarini tadqiq etish asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Bundan tashqari talabalarining tadqiqotchilik qobilyatlarini rivojlantirishning pedagogik psixologik xususiyatlari borasida o’zbek va xorij olimlarining ilmiy tadqiqotlari hamda xulosa va tavsilari tahlil qilingan va o’rganilgan.