(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Qayd etish joiz, keyingi paytda mamlakatimizda energetika sohasini diversifikatsiya qilishga, xususan, quyosh, shamol, suvdan elektr energiyasi olishga katta eʼtibor qaratilmoqda. Viloyatda kichik GESlar qurish orqali elektr energiyasi yetishmovchiligini kamaytirish, energiya mustaqilligini ta’minlash va atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish mumkin. 1 megavattgacha quyosh va shamol, 5 megavattgacha mikro GESlarning ortiqcha elektr energiyasi kamida 15 yil davomida “Hududiy elektr tarmoqlari” AJ va davlat tomonidan kafolatli xarid qilinadi