(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Sovet davridagi Oʻzbekistonning ijtimoiy-iqtisodiy ahvoli haqida gapirganda eng avvalo oʻsha davrdagi va mustaqillik yillarida ushbu mavzu doirasidagi ilmiy ishlarni, kitoblar va adabiyotlarni togʻri tahlil qilish kerak boʻladi. Buning sababi sovet davri adabiyotlarida respublikaning iqtisodiy ahvoli haqida koʻplab balandparvoz fikrlar, ma`lumotlar uchraydi. Kommunizm mafkurasini butun dunyoga maqtash maqsadida ijtimoiy-iqtisodiy masalalar boʻrttirib koʻrsatilardi