(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida rivojlantiruvchi markazlar faoliyatini shakllantirish masalalari yoritilgan. Rivojlantiruvchi markazlarning taʼlim-tarbiyaviy jarayondagi o‘rni, bolalarning mustaqil fikrlashi va ijodkorligini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, ularni tashkil etish tamoyillari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar va texnologik imkoniyatlar haqida fikr yuritilgan. Maqolada ota-onalar bilan hamkorlik va markazlar samaradorligini oshirish yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan. Natijada, rivojlantiruvchi markazlar bolalar taʼlim-tarbiyasini sifat jihatdan yangi bosqichga olib chiqishda muhim vosita ekani asoslab berilgan.