(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Hunarmandchilik insoniyat tarixida eng qadimgi xo‘jalik faoliyatlaridan biri bo‘lib, u nafaqat moddiy ehtiyojlarni qondirish, balki madaniy merosni asrash va rivojlantirish vositasi sifatida ham muhim ahamiyat kasb etadi. Zamonaviy iqtisodiy sharoitda esa hunarmandchilik bozori ko‘plab mamlakatlarda, xususan, O‘zbekiston kabi rivojlanayotgan davlatlarda kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning muhim tarmoqlaridan biri sifatida qaralmoqda.