(untitled) (CONFERENCE ON THE ROLE AND IMPORTANCE OF SCIENCE IN THE MODERN WORLD, 2025)
Mazkur tezis Ginkgo biloba o‘simligining evolyutsion tarixi, tarqalishi, tuzilishi va farmakologik xususiyatlarini ilmiy asosda o‘rganishga bag‘ishlangan. Ginkgo biloba – Ginkgoaceae oilasiga mansub yagona tirik vakil bo‘lib, 270 million yil avval, paleozoy va mezozoy eralarida keng tarqalgan. Biroq muzlik davrida uning tabiiy populyatsiyalari keskin kamayib, bugungi kunda yovvoyi holda faqat Xitoyning ayrim mintaqalarida saqlanib qolgan. Hozirgi kunda farmakologik va estetik maqsadlarda dunyoning ko‘plab mamlakatlarida madaniy holda yetishtirilmoqda.